Des de l’1 de gener del 2014, el Parlament Europeu ha aprovat el nou programa Erasmus + per a l’educació, la formació, la joventut i l’esport per al període 2014-2020.

El nou programa vol impulsar les habilitats i l’ocupabilitat, així com modernitzar l’educació, la formació i el treball juvenil.

En aquests projectes Erasmus+, alumnes i professors realitzen activitats comunes simultàniament en diferents escoles d’Europa.

Les escoles associades treballen en un projecte comú amb la finalitat d’intercanviar experiències i millorar les competències no tan sols en el tema en què se centra el projecte sinó també en termes de treball en equip, relacions socials, planificació i activitats de participació en projectes i utilització de tecnologies de la informació i la comunicació i de l’aprenentatge i el coneixement (TIC- TAC).

Participar en un projecte Erasmus+ ofereix als alumnes i als professors l’oportunitat, també, de practicar idiomes i augmentar la seva motivació per a l’aprenentatge de llengües estrangeres.

On the 1st of January 2014 the European Parliament approved the new Erasmus+ Programme for Education, Training, Youth and Sport for 2014-2020.

The new programme aims to boost skills and employability, as well as modernising education, training, and youth work.

During an Erasmus+ Project students and teachers will do common activities that will be carried out simultaneously at different schools in Europe.

The associated schools work on a common project in order to exchange experiences and improve students’ and teachers’ competences, not only in the issue that the project is focused on, but also in social work, relations, planning or participation activity projects and improvement of ICT skills.

Participating in an Erasmus+ Project offers teachers and students the opportunity to improve their knowledge, the use of foreign languages, and to increase their motivation to learn too.

ACTIVE, CREATIVE, ENTERPRISING
Europa com a llar i patrimoni comuns també és una comunitat econòmica en desenvolupament dinàmic. Aquest món extremadament ràpid requereix, per part nostra, una comprensió, un coneixement i un ús assenyat d’unes habilitats i recursos. 
Al llarg dels anys, hem notat que els nostres estudiants necessiten introduir tots els beneficis de la nostra civilització, i els hem d’ensenyar a utilitzar-los de manera conscient i també a protegir-se de les amenaces que en resulten. 
Un dels problemes amb el que ens trobem és la desaparició d’actituds proactives, d’emprenedoria i les tendències progressives del consumisme. Els joves cada vegada estan menys interessats en la participació activa en la vida social i econòmica, mentre perceben els diners com un valor superior. Les seves expectatives augmenten, tot i que no tenen capacitat per fer front a l’estrès, la planificació i les habilitats de gestió del temps, determinant l’objectiu i el mètode per assolir-lo, complint somnis i passions.
En teoria econòmica, l’emprenedoria es defineix com una de les formes de treball o com el quart factor de producció (juntament amb el treball, la terra i el capital). Les principals característiques d’una persona empresaria inclouen la capacitat de veure les necessitats i millorar les idees, la possibilitat d’aprofitar les oportunitats, la capacitat de gestionar el temps, les persones, els recursos disponibles, la creativitat i la disposició a assumir riscos.
Aquest projecte proposa treballar totes aquestes qüestions per tal de facilitat que l’alumnat es converteixi en ciutadans i ciutadanes compromesos, actius, creatius i emprenedors.
Clica aquí per enllaçar a la web del projecte
The Voice of Young Europe 2015-2018

EVALUATION OF THE MEETING IN TERRASSA

EUROPE IN FOUR WORDS

The Voice of Young Europe 2015-2018

Since September 2015, our school takes parts in the project “The Voice of Young Europe”, an Erasmus+ Project of the EU, by means of which we will work on values like democracy and citizenship. We will create a Learning Plan on Citizenship and the aim is to make students think about how to become good European citizens.

7 schools from all over Europe are taking part in the project.

Des del setembre del 2015 l’escola participa en el projecte The voice of young Europe. Un projecte emmarcat dins el programa Erasmus+ de la Unió Europea mitjançant el qual es treballaran valors com l’actitud democràtica i la ciutadania. S’elaborarà un Pla d’aprenentatge per a la ciutadania europea i pretén que els alumnes reflexionin sobre com esdevenir ciutadans europeus competents i solidaris.

A promotion film for schools intending on reviewing their European Citizenship programmes

Formen part d’aquest projecte un grup d’escoles de fins a 7 països i territoris de la UE:

KSG De Breul (Zeist, Utrecht) HOLANDA

http://www.de-breul.nl/

West Lothian College (Livingston) ESCÒCIA

http://www.west-lothian.ac.uk/

Istituto dIstruzione Superiore Ciuffelli-Einaudi (Todi, Umbria) ITÀLIA

http://www.isistodi.it/

Gregor-Mendel-Gymnasium Amberg (Amberg,Bayern) ALEMANYA

http://www.gmg-amberg.de/

Özel Ayse Dogru Anadolu Lisesi (Osmaniye) TURQUIA

Colegiul National Nicu Gane (Falticeni)  ROMANIA

http://www.nicugane.ro/

Escola El Cim (Terrassa) CATALUNYA

L’objectiu dels projectes Comenius multilaterals és aproximar als participants a la realitat europea amb la promoció d’activitats comunes que realitzin alumnes i professors simultàniament en diferents escoles d’Europa.

Les escoles associades treballen en un projecte comú amb la finalitat d’intercanviar experiències i millorar les competències no tan sols en el tema en què se centra el projecte sinó també en termes de treball en equip, relacions socials, planificació i activitats de participació en projectes i utilització de tecnologies de la informació i la comunicació i de l’aprenentatge i el coneixement (TIC- TAC).

Participar en un projecte Comenius ofereix als alumnes i als professors l’oportunitat de practicar idiomes i augmentar la seva motivació per a l’aprenentatge de llengües estrangeres.

The aim of a Comenius School Partnership is to approach to the European reality by means of common activities among students and teachers that will be carried out simultaneously in different schools in Europe.

The associated schools work on a common project in order to exchange experiences and improve students’ and teachers’ competences not only on the issue that the project is focused but also social work, relations, planning or participation activity projects and improvement in ICT skills.

Participating in a Comenius Project offers the students and teachers the opportunity to improve their knowledge and use of foreign languages and increase their motivation to learn.

“The worlds of sport & science. Two precious components in education of young European citizens” - Anys 2013-2015

“The worlds of sports and science. Two precious components in education of EU citizens”
Anys 2013-15

Pàgina web del projecte. ESCOLA EL CIM
Pàgina web del projecte. INTERNACIONAL

“Preparing For The 21st Century: Challenges Facing A Changing Society” - Years 2010-2012

Years 2010-2012

Partner schools

Liceul Teoretic I.L. CaragialeMoreniROMANIA

LEGT Etienne OehmichenChalons en Champagne, FRANCE

Özel Gündogdu Ilkögretim OkuluKonyaTURKEY

Gimnazjum nr 164 z Oddzialami IntegracyjnymiVarsoviaPOLAND

Theodor Heuss SchuleMarburgGERMANY

Escola El CimTerrassaCATALONIA

http://elcimchallenges.blogspot.com/

http://comenius21century.weebly.com/index.html

“Let’s get to know each other through photography” - Years 2008-2010

Years 2008-2010

Partner schools

Escola Secundaria 3 Castro Daire. Castro DairePORTUGAL

Burnside Business and Enterprise College. Newcastle, REGNE UNIT

6th Gimnasio KavalasKavalasGRÈCIA

Reinhard und Max Mannesmann Gymnasium, DuisburgALEMANYA

Escola El CimTerrassa, CATALUNYA

Blog: http://comeniuselcim0809.blogspot.com/

Quiz: Comenius Quiz

Tourist guide: http://www.bubok.com/libros/175721/Lets-get-to-know-Terrassa-and-Catalonia

Christmas magazine: http://www.scribd.com/doc/23714380/Comenius-nadal-2009

“European Citizenship” - Years 2003-2006

Years 2003-2006

Partner schools

Burnside Business and Enterprise College, Newcastle, UNITED KINGDOM.

Durham Community Busines College, Durham, UNITED KINGDOM

Reinhard und Max Mannesmann Gymnasium, DuisburgGERMANY

Instituto Tecnico Industriale Statale “Primo Levi”, MiranoITALY

Escola El CimTerrassaCATALONIA

Estades d’estiu

L’escola ofereix als seus alumnes la possibilitat de fer un curs intensiu d’anglès a Irlanda o a Anglaterra durant l’estiu. El curs té una durada de 15 dies del mes de juliol. Als matins es fan classes d’anglès i a les tardes i vespres, es combinen activitats lúdiques, esportives i culturals. Els alumnes viatgen amb professorat de l’escola El Cim que en fa un acompanyament.

Contacta amb l'escola