Qui som?
Els nostres trets d’identitat es poden resumir en:
Potenciem un règim participatiu en la gestió entre les famílies, el professorat, l’alumnat i el personal d’administració i serveis.
Els intercanvis amb altres escoles, catalanes i europees, i una metodologia participativa fan de la cooperació un actiu pedagògic.
El castellà, l’anglès i el francès són les llengües que completen la formació lingüística de l’alumnat i que ajuden a marcar el seu caràcter europeu.
Som respectuosos amb les diverses concepcions filosòfiques del món i de la vida, i estem oberts a tothom.
L’educació i la convivència es desenvolupen en un marc de tolerància i respecte a la llibertat de cadascú, a la seva personalitat i conviccions.
Per què El Cim?
Perquè som una escola amb una reconeguda personalitat pedagògica, en la qual tot l’equip docent i no docent, en formació constant, comparteix el mateix projecte educatiu.
Perquè som una escola que considera l’acció tutorial, que comprèn tant el diàleg amb l’alumnat com amb la família, com una de les eines més valuoses per a l’educació dels infants i dels joves.
Perquè som una escola en la qual l’autonomia, que el marc normatiu permet, és un motor permanent d’iniciatives i projectes.
Perquè som una escola que creu que l’exercici de l’educació és la millor inversió de futur, tant personal com col·lectiu.
Perquè som una escola en la qual la insuficiència econòmica del concert educatiu es resol amb les aportacions imprescindibles de les famílies, que permeten mantenir la qualitat dels recursos humans i materials.
Perquè som una escola en la qual els resultats finals se situen en l’espai òptim per a cada alumne, tenint en compte el seu punt de partida i la seva evolució, i en la franja més alta dels assolits pels alumnes de Catalunya.
Perquè som una escola que treballa amb l’objectiu de formar els ciutadans competents que hauran d’encarar els reptes de les properes dècades.
La nostra història
1962
L’any 1962, dos mestres, en Lluís Parera i en Miquel Pérez, preocupats pel ràpid creixement de la ciutat com a conseqüència de l’arribada massiva de gent que venia a treballar, van decidir de muntar una escola senzilla i modesta al llindar d’un barri històric, Ca n’Aurell, i d’un de nou, la Maurina.
1975
Es crea la primera Associació de Pares
1977
L’escola es converteix en una cooperativa de treball associat.
1987
Celebració del 25è aniversari de la creació de l’escola.
1995
Construcció del nou edifici a l’antic Convent de Clausura de les Carmelites.
1996
Inauguració del nou edifici, que ofereix educación infantil, primària i secundària.
2002
Bateig del pep panxut, l’emblemàtic gegantó de l’escola.
2012
Celebració del 50è aniversari de la creació de l’escola.
2012
Trobada d’exalumnes amb motiu del 50è aniversari de l’escola.
Projecte educatiu
L'escola és una cooperativa d'ensenyament, la qual cosa garanteix la continuïtat de l'equip de mestres i professors, i la fidelitat a un projecte educatiu, que està basat en el respecte d'un mateix i dels altres. És a dir: assumeix el compromís de fomentar en l'alumne una actitud curiosa, crítica i investigadora que esdevingui la base de la seva formació i que li permeti assolir, d'acord amb les seves capacitats i interessos, les competències necessàries per esdevenir una persona preparada per encarar els reptes del futur.
L’acció de l’escola parteix de l’educació en:
El pluralisme i els valors democràtics.
L’aprenentatge cooperatiu.
La intel·ligència emocional.
La relació amb l’entorn social i natural.
La Laïcitat.
La llengua i la cultura catalana.
La participació en projectes europeus.
Les tecnologies de la informació i la comunicació.
La coordinació amb la família.